Jump to content
Sign in to follow this  
nomatch1

USB Port not detecting.

Recommended Posts

nomatch1   

I have a Dell Dimension 8200. My USB port is USB 2.0, but as I notice since a couple months ago, its not detecting as USB 2.0 or High Speed USB 2.0.. Doesn't the Dell Dimension 8200 comes with High-speed USB 2.0? I'm 100% sure it comes with USB 2.0 though, but is High-speed USB 2.0 different?

 

Also, when I try to put ringtones on my phone, it now says USB failed, when it use to ALWAYS work with same prog. Am I missing a driver or something, or its just wored out?

 

Are their any USB driver sites out there?

 

Here goes the screenshot for my USB type:

Posted Image

 

Any suggestion or ideas would be greatly appreciated! reply asap. Thanks a lot!

Share this post


Link to post
Share on other sites
brandon   

I used to have that trouble all the time. Only way I could fix my USB troubles was to do a repair install. I'm sure there's an easier way to fix it, but not one that I know of.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nomatch1   

I used to have that trouble all the time. Only way I could fix my USB troubles was to do a repair install. I'm sure there's an easier way to fix it, but not one that I know of.

 

I don't have the Drivers CD. Am I still able to do a repair install? If so, how? thanks for reply

Share this post


Link to post
Share on other sites
M1918A1   

Had a problem a few weeks ago where none of my USB ports worked....After a futile search on windows update, I went into Device Manager and opened up 'Universal serial bus controllers' and went down the line and clicked 'Update driver" on every listing. Don't know which one did it, but the USB ports all worked after that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gadwin   

Had a problem a few weeks ago where none of my USB ports worked....After a futile search on windows update, I went into Device Manager and opened up 'Universal serial bus controllers' and went down the line and clicked 'Update driver" on every listing. Don't know which one did it, but the USB ports all worked after that.

 

Ahhh thanks for that. After a minute of searching I said screw it, I'm going into the Windows folder and BAM! The Device Manager was there. Because like I been there before but forgot how I got there.

So then there was this yellow "?" there and I'm all like Theres my Ethernet Controller, my USB Controller, and my RAID Controller or something useless to me like raid.

So then all I did was double click on it and it was all like "Hey man! You got no drivers! Click the button to reinstall them!" So thats what I did and I got the drivers, and now I'm a happy camper :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×