Jump to content
Sign in to follow this  
scott972

Slow pentium 4

Recommended Posts

scott972   

My 2,6 Ghz Pentium 4 with 1 GB of Ram is running very slow. I have run spy sweeper, norton av, and registry repair everyday, yet still no solution. Any help would be appreicated.

 

Thanks,

 

Logfile of HijackThis v1.99.0

Scan saved at 9:49:51 PM, on 8/5/2006

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

 

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\cisvc.exe

C:\Program Files\NavNT\defwatch.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\Program Files\NavNT\rtvscan.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\fxssvc.exe

C:\WINDOWS\system32\MsgSys.EXE

C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe

C:\Program Files\NavNT\vptray.exe

C:\Program Files\Hewlett-Packard\ToolBoxFX\bin\HPTLBXFX.exe

C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP UT\bin\hppusg.exe

C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software Update\HPWuSchd2.exe

C:\HP\KBD\KBD.EXE

C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeperUI.exe

C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\WINDOWS\LTMSG.exe

C:\WINDOWS\System32\hphmon05.exe

C:\WINDOWS\System32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb09.exe

C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe

C:\WINDOWS\ALCXMNTR.EXE

C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\WINDOWS\System32\HPZipm12.exe

C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe

C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SSU.EXE

J:\Scott Documents\My Downloads\HijackThis.exe

 

O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\System32\HPZipm12.exe

O23 - Service: Webroot Spy Sweeper Engine - Webroot Software, Inc. - C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe

Share this post


Link to post
Share on other sites
scott972   

norton can slow systems down, but not that bad.

 

when was the last time you defragged?

 

could you post a techexpress link?

 

I defragged the drive weekly. The last time was 4 days ago. When I shut down wmiprvse.exe, spool.exe, and 1 svchost (the one with the most CPU usage) the system runs a little better. I am running windows XP how can I check what svchost is running? tasklist does not work!

Share this post


Link to post
Share on other sites
strukt   

Hmm, I would go into msconfig (if u can in Windows Home) and stop most... if not... all of the HP items from starting up, and as far as i know... im not sure if you should be closing "svchost.exe".. but im not sure? I know when i close it, :filtered: happens to my pc and it turns off.. well, depends which 1 i close :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vincentz   

My 2,6 Ghz Pentium 4 with 1 GB of Ram is running very slow. I have run spy sweeper, norton av, and registry repair everyday, yet still no solution. Any help would be appreicated.

 

 

Logfile of HijackThis v1.99.0

Scan saved at 9:49:51 PM, on 8/5/2006

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

 

Running processes:

 

[snip]

C:\Program Files\Hewlett-Packard\ToolBoxFX\bin\HPTLBXFX.exe

 

 

While this reply may come too late to be of any assistance to you, it might be helpful to others who have similar problems.

 

I have been working on a Pentium 4 box that bogs down to the degree that it is virtually unusable. CPU usage would repeatedly go to 100% for about 14 seconds and then dip lower 4 seconds. The user's Norton Antivirus 2005 subscription had recently expired, I checked first for viruses and malware. A malware item was found and removed but the systems symptoms didn't change.

 

In this case it was wmiprvse.exe that was taking a big chunk of the CPU's time. When it was killed it would reappear. I saw some action from HPTLBXFX.exe around this time and tried killing it too. The system seemed to be fine until reboot when the HPTLBXFX.exe was loaded on startup. I disabled the HPTLBXFX.exe in MSConfig and the system was fine upon reboot. Running HPTLBXFX.exe manually would, with a minor delay, resume the high CPU usage generally and in wmiprvse.exe.

 

This was confirmed in a forum on the HP website:

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...184932+28353475

 

Talk there indicates that as of June 2006, updating the HPTLBXFX.exe software or doing registry scrubbed reinstall of the package it comes with do not fix the problem. Killing HPTLBXFX.exe does not affect capacity to print but does disable use of the Scan To function on multifunction devices.

 

There does not seem to be any reference to this issue in HP support apart from the forum posts.

 

HP says of wmiprvse, "Microsoft Windows Management Instrumentation allowing the management of Windows processes. Do not prevent from starting."

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...184932+28353475

 

Vincentz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×