Jump to content

John_Q-P

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About John_Q-P

  • Rank
    New Member
  1. Thanks again Y kawika! I really appreciate your input on this router business! It’s all pretty foreign to me. Just to update, the Preamble mode doesn’t seam to make any difference, weather set to long or short, my router has no “auto” mode. It’s default setting was long, but I currently have it set to short. I also kept my NAT set to secure, since I saw no difference in performance with it set to open. I still have no clue as to what SIP ALG is for, so I just left it alone, it’s default is enabled, but if this is for phone usage of some kind, I have no need for it. I think I’m going to move my old router to the far end of the house, in a hall closet. That will put it about 14 feet from my farthest camera, I can get a 100 foot ethernet cable for a pretty cheap cost, and I’ll hook it up to my new router. Thanks again for everything!
  2. Hi Y kawika, I do appreciate your answer, but do you have any suggestions regarding my other questions? I did enable QOS, both up and downstream, applying it to my 4 cameras, as a mac address rule, in Highest priority. That did increase my upload speed by about .6Mbps My cameras really seam to bogg down when I enable there sound. So I'm hoping the new router will give me better performance there. Thank you for any additional suggestions you can give me.
  3. Hi PC Pitstop Networking Pros, I just use an older laptop, that I juced up a bit, but when it comes to networking, I'm pretty much guessing at what might work. I have 4 - IP video cameras (Dropcam Pro). They can use 2.4GHz or 5.0GHz. I use them for servailance, but at the moment they are very un-reliable! Sometimes I completely loose a camera or 3...and sometimes they load a completely frozen picture, along with various other problem, and so far, there level 2 techs tell me it's still a weak Wi-Fi signal, this is the same answer I get with every problem I report. So I need some help, or some sugestions. My router is a Netgear AC1900, and I'm currently considering getting a new Netgear Nighthawk X4 AC2350 The X4 specs are as follows: Quad-Stream 600 (2.4GHz) + 1733 (5.0GHz) Mbps Next generation Wave 2 WiFi (not sure what that means?) Fastest available 1.4GHz dual core processor 1 Dual Core Offload Processor Dynamic QoS bandwidth prioritization by application Four high-performance external antennas and Beamforming+ for maximum range The reason I'm thinking about getting the new X4, is because even with the Nighthawk AC1900, 2 of my 4 cameras are still getting a weak Wi-Fi signal (acording to there level 2 techs). So far from what I've read, the new X4 does transmit a stronger 2.4GHz and 5.0GHz signal. My questions are, do you think the new Nighthawk X4 AC2350 will give me a stronger and more reliable signal? Should I enable QOS for the 4-IP cameras, and if so, both upstream and downstream? Should NAT filtering be set to secure, or open? Should Disable SIP ALG, be enabled or disabled? (default is disabled) Should the Preamble Mode be set to "Long" or "Short" for both 2.4 and 5.0GHz Any tips, comments suggestions, and or directions would be greatly appreciated. Thanks, John Q
×
×
  • Create New...