Jump to content

terry1966

Anti-Spyware Brigade
  • Content Count

    9,289
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by terry1966

  1. no idea, but doubt it but it's always possible. if your still worried then i suggest you start a topic in this forum and post the required logs:- https://forums.pcpitstop.com/index.php?/forum/25-have-i-been-hijacked/ when your pc is found to be clean of malware i'd change all my passwords.
  2. even though turned off, i think it's still using the vpn servers and why the wrong location. sorry don't know enough about networking and vpn's to know why it's still showing the wrong location. i'd try resetting the network settings on the pc and maybe resetting your router/modem settings too. i'd even just try a different web browser to see what location it then shows.
  3. do you use a vpn? if so then i'd think the vpn server is what facebook sees and reports as your location.
  4. it's all to do with which hard drive is seen in bios/uefi as the first boot device. what you need to do is attach all drives and power on the pc and tap whatever key you need to take you into the bios/uefi and then make sure the win 10 drive is selected as the first boot drive and save and exit out of bios/uefi and then the pc will restart and it should then boot into the win 10 os without you needing to do anything.
  5. from my understanding windows 10 is a rolling release, bit like linux, so there never really is an end of life because it just keeps updating to the newer version all the time.
  6. definitely got a lot more will power than me, i keep thinking about getting fit again but don't really see me doing it. couldn't run 500 metres let alone 10k. well done.
  7. thanks everyone, was a quiet but nice day.
  8. looks like suse's site is down at the moment. but when it's up again you should find a steam rpm here :- http://software.opensuse.org/package/steam
  9. sounds like hard drive has failed or is failing so even a reinstalll might not be possible or will fail again soon after so i'd check that and seriously consider putting a new drive in there if any problems show up with it. as to installing the os again and the missing usb option, first plug in the usb before powering on the machine and then during the boot process and you choose a device to boot from you might find the bootable usb stick listed under hard drives in the boot menu option if it doesn't show up under usb bootable devices.
  10. you saying sometimes it comes on and works ok without the grey screen and other times it says you have to start in safe mode then boots to a grey screen? it wouldn't so to be honest i think the spilled milk and your current problems are just an unlucky coincidence. sounds to me like you may have a hard drive going bad and it's causing corruption to the os and software/drivers or you have a monitor/graphics problem. quick way to narrow down the problem is to run a live linux cd and test the pc with that, if everything seems to work fine there then that narrows down the problem to the os or/and hard drive if you still get a grey screen then it could be a monitor or graphics problem. i suggest using rufus to create a bootable usb stick with any 64bit mint version to test with. rufus :- https://rufus.akeo.ie/ mint :- https://www.linuxmint.com/download.php if you need more info on creating and running a live linux os then let us know. you'd need a wired keyboard for that, because the drivers don't get loaded so the wireless keyboard works until the os is loaded which is way past the point of where you need to have any key presses noticed and used.
  11. not today but i do have a box in the cupboard.
  12. sorry nothing we've suggested as worked for you, so yes contact lenovo and see what they say or take it back to where you got it from is all i can suggest now. let us know how you get on.
  13. that would be the model number i'd think worked. https://pcsupport.lenovo.com/gb/en/search?query=TB-X103F&searchLocation=masthead_S try just "tab 10" and see what happens, maybe try the auto detect feature on the web page. http://pcsupport.lenovo.com/gb/en/products/tablets/a-series/tab-10/downloads?linkTrack=Caps%253ABody_SearchProduct
  14. with that software did you follow or even see the instructions from this page? :- https://support.lenovo.com/gb/en/solutions/ht501876 seems straight forward to me, but then again i don't have a lenovo tablet i can run tests on to better guide you. maybe it'll be worth contacting lenovo for help, because like you said there is nothing wrong with the hardware of the tablet and all you need to do is install the os rom again to get it working like it was.
  15. thinking more about it and doing a search i found lenovo's smart assist software so you may be lucky and be able to fix it yourself using that. download it from here :- https://support.lenovo.com/gb/en/solutions/ht117028 don't know the full instructions on how it works, but i'd think you'd install the software to your pc, connect the tab to it and run the program and follow any onscreen instructions. https://support.lenovo.com/gb/en/solutions/ht501876
  16. when you do upgrades, the instructions tell you to always have the device plugged into a power source, there is a reason for that and it's because when you upgrade what it's doing is over writing the old os with a new one but if it loses power half way through installing the upgrade then the device is left with half of the new os and half of the old os on there which means it no longer has a full set of instructions on how to boot the device to the main screen. when you powered off the machine half way through the upgrade because you thought it had frozen, what you're doing is exactly the same thing as if it had run out of power during the upgrade and that is why you were left with a device that no longer booted. the only way to fix it is to reinstall the os again from scratch, which means connecting it to a computer and using a special program to flash a new os to it. now i don't think lenovo supply a new os download that you can then use to put on your device and why you're left with the option of returning it so they can fix it or as nigel said maybe installing a stock android os from google onto it. personally seeing how it's so new i'd return it and either get a replacement or get them to fix it, if it was out of warranty then i'd look into how to install a stock android os on there.
  17. sorry to say it sounds like you've bricked the kernel, i don't think lenovo supply a stock rom to download so you can flash the device yourself and install the os again. so in my opinion i think your only option is to take it back to the shop seeing how it's only 2 months old and get it fixed/replaced by them.
  18. try it in the old motherboard, with luck the failed psu just took out the new motherboard only so all parts will work in old motherboard. apart from that then there is nothing else i can think of.
  19. the x99 replacement, whatever it is (can't remember) will probably be like the z170 and have the pci-e lanes controller separate from the bclk so you won't have that problem then. what's the difference in your oc when the bclk is set at 100? and is the extra performance of the nvme drive worth the loss of those htz or is it something that's not really noticeable seeing how it's probably a speed machine anyway. must admit i noticed the extra performance of the nvme drive on my daughters machine just because it and the whole pc was so much faster than my daily pc. things seemed to open nearly before i'd clicked on them it was that different and faster to the click pause then open of what i'm used to.
  20. that's good to hear. when it's empty, you might want to reconfigure your tubing so you have an easy way to drain it without the need to lift it and carry it outside. eg. something like this :- http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Koolance-1310mm-Valve-G14-ID-38-OD-12_61700.html
  21. just noticed guns has stopped folding, is that a temporary thing or more long term/permanent like me? teams still doing great and pumping out an amazing amount of points though and by the looks of it are still holding it's own in the rankings even with the loss of guns massive ppd production. great going everyone.
  22. depends what version of android it's running on how easy/hard it is to move apps to the sd card. this guide should help. :- http://www.howtogeek.com/114667/how-to-install-android-apps-to-the-sd-card-by-default-move-almost-any-app-to-the-sd-card/ first thing i'd think i'd do is check with your operator, verizon etc. to see if they offer the latest os updates and update the os on the phone to the latest they do provide. that's like taking 2 steps forward and 3 back. in all seriousness though putting apps on the sd card shouldn't be that hard depending on the factors mentioned. ie. os version. did a quick check and looks like lollipop is the latest os version offered for that phone by verizon :- https://www.verizonwireless.com/support/lg-optimus-exceed-2-update/ some links that may show you how to move apps to the sd card without rooting the phone. personally i'd never recommend rooting a phone the security risks are to great for the rewards in my opinion, but then again lots of others think the opposite to me and to them the rewards are well worth the risks of rooting. http://www.technobuzz.net/moved-android-apps-sd-card-without-rooting/ https://codingsec.net/2016/05/how-to-move-or-install-apps-to-sdcard-even-in-non-rooted-devices/ https://www.whattechsays.com/install-and-move-android-apps-to-sd-card/
×
×
  • Create New...